Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Dzięki Anna90 za informacje
Pewnie nie będzie tak źle jak myśle
Mam nadzieje,że okres kolek szybko minie
To wszystko przedemną:/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Dziewczyny kupujcie dzieciom Hipp Combiotic 1, jest duzo lepszy niz Nan. Nan ma zbyt duzo zelaza i dlatego nie moze sie wyproznic i brzuszek boli.

A co do mleka Hipp jest tylko jedno. Tylko ostatnio została zmieniona nazwa i szata graficzna. Wczesniej byl Hipp Eco 1 w zielonyh opakowaniach a teraz jest Hipp Combiotic 1 w bialych.

Polecam Hipp, bo na poczatku moj synek tez mial Nan i przez to zaczely sie problemy z wypronianiem ale po zmianie pomoglo. A na wyproznianie sie polecam microlax. To jest krem w tubkach ktory aplikuje sie w tyleczek i maly po 5 do 15 minut sie wyproznia Normalnie mozna go dostac w aptece
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Tuptusiowa a gdzie można dostać to mleko Hipp bo dziś patrzylam w Remie i nie ma takiego tylko Nan Dziś Pani w aptece pokazała mi microlax ale tylko krople

Dziewczyny a jak radzicie sobie z czkawką?Mój mały po każdym karmieniu ma czkawke,podaje mu herbatke z rumianku kilka łyków tylko ale za to powoduje u niego sraczke Zrobił w nocy,później rano i teraz koło południa może to biegunka???Jak nie robił dwa dni to się martwiłam a teraz jak za dużo to też mnie martwi Tylko co poradzić na to Pani w aptece mi powiedziała obserwować i jak nie przejdzie to do barneklinik pojechać
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
to sie nazywa malt-extrakt, moj maz kupil w remie ale wczoraj bylam w spar i tez widzialam. To wyglada jak miod w sloiku. Wystarczy wziasc na czubeczek lyzeczki i do mleka dodac. Moj tez nie zalatwial sie 3 dni i jakos CHYBA po tym specyfiku poszlo. Tez daje mu herbatke rumiankowa i koperkowa ale nie ma po nim rozstroju. Co do czkawki to moj w brzuchu juz mial po kilka dziennie i teraz jest to samo. Pytalam w szpitalu i poloznej czemu tak ma czesto i jak mozna pomoc to mowily, ze to normalne.... i ze niby jak sie wychlodzi to tez dostaje czkawki ale to dziwne bo lezy w lozeczku i przez sen zaczyna sie czkawka....
ja na kolki daje delicol (z polski) i jak narazie gazy nie wstrzymuja sie. co do mleka w szpitalu tez dostawal nan ale Ania90 doradzila bym na hipp przeszla i daje mu hipp combiotic w dzien a w nocy to gotowe nan z kartonika. Moj tez wypija 90ml tak dostawal tez w szpitalu. A jak odciagne swojego troche to po moim jest juz glodny po godzinie!!! zreszta i tak juz mi pokarm zanika wiec butelka karmie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Bogunia ja bardzo często kupuję w Remie, moze akurat w tej co Ty sprawdzałaś nie było, bo czasem tak sie zdarza. Na pewno tez jest w Meny, w Coop Extra ja nigdy nie moglam trafic na to mleko. Albo Rimi jeszcze zostaje. To sa sklepy gdzie ja je kupuje bez problemu

A co do rozwolnienia to mozliwe ze przez ten rumianek. Podawaj mu herbatke z kopru wloskiego, ona tez pomaga na brzuszek i nie ma po nich kolek dziecko. Mój pił ja od 1 tygodnia przez 2 tyg, bo potem mu się odwidziało i przestał pić i sie zaczeły koleczki. Ale nam pomogly od razu krople Bobotic z Polski, byly rewelacyjne. zaraz po podaniu dziecko przestalo plakac i albo wcinal mleczko albo szedl spac

I pamiętajcie te dziewczyny co karmia sztucznym mlekiem, że trzeba dziecko przepajać raz dziennie aby nerki dobrze funkcjonowaly
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
A co do czkwaki to normalne i nie pomaga na to aby dziecku dac cos do picia. Musi to samo przejsc, bo nasz miał tak samo i dawanie mu picia lub mleka nie pomagalo. A po jakims czasie samo przechodzilo. Ale to bedziecie mialy do pewnego momentu tylko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
roxanka napisał:
daje mu hipp combiotic w dzien a w nocy to gotowe nan z kartonika.

Roxanka nie wiem czy wiesz ale nie można mieszać mleka. Powinnaś dziecku podawac jeden rodzaj mleka i w dzień i w nocy. Dlatego, ze kazde mleko ma inne wartości jednych mniej innych więcej. Zeby dziecko nie miało za dużo bądź za mało niektorych składników bądź witamin
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Dzięki dziewczyny za rady,troche mnie to uspokoiło!!!
Nan mi sie kończy spróbuje zmienić na Hipp!
Zobaczymy co z tego wyjdzie!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Tuptusiowata napisał:
roxanka napisał:
daje mu hipp combiotic w dzien a w nocy to gotowe nan z kartonika.

Roxanka nie wiem czy wiesz ale nie można mieszać mleka. Powinnaś dziecku podawac jeden rodzaj mleka i w dzień i w nocy. Dlatego, ze kazde mleko ma inne wartości jednych mniej innych więcej. Zeby dziecko nie miało za dużo bądź za mało niektorych składników bądź witamin

Ok dzieki za podpowiedz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Dziewczyny a w jakich proporcjach podajecie mleko hipp combiotic ?Bo z opisu na opakowaniu nie wiele wynika.
W Nan było jasne na 90ml 3 łyżeczki a tu nie bardzo wiem!
Dzięki za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok